Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális programot  - az 1999-es francia példa nyomán – 2003 óta szervezik meg Magyarországon is.A rendezvény évek óta nagy népszerűségnek örvend, hiszen mi is lehetne kellemesebb egy forró nyári éjszakán, mint hódolni a történelem, a művészetek és a velük összekapcsolható értékek nyújtotta látványosságoknak. A keceli Városi Múzeum 2012-es újjászületése óta minden évben csatlakozott ehhez az országos rendezvénysorozathoz. A keceli Múzeumok Éjszakája keretén belül koncerteken, Szent Iván-éji tűzugráson és egyéb színes programokon vehettek részt azok, akik kíváncsiak voltak arra, mit rejtenek a múzeum falai az év legrövidebb éjszakáján.

2015. június 20. szombat 

Muzeumok_ejszakaja_plakat

 

A keceli Múzeumok Éjszakájának szervezői számos rendhagyó és különleges programmal vártak mindenkit. Volt kiállításmegnyitó, szentivánéji tűzugrás, tűzzsonglőr performansz, NeonRetro, eszem-iszom és mulatság hajnalig. Köszönjük mindenkinek, aki eljött! Köszönjük Molnár Ádámnak a fotókat!

(További képek és videó a plakátra kattintva érhető el.)

2014. június 21. szombat

10304561_470753819726948_475547914494836781_n

A Városi Múzeumok 3. alkalommal rendezte meg a Múzeumok Éjszakáját Kecelen. Ez alkalommal a látogatók Kecel tanítója, Iván László élete és munkássága, A keceli népi élet XX. század elejétől című kiállításokat, valamint Petrás Mária kerámiaszobrait tekinthették meg az este folyamán. A zenét – csakúgy, mint 2013-ban – DJ Suhov biztosította, az italokról a Kókusz Club Café gondoskodott, de volt még hamuban sült pogácsa, lángos, Zentai-féle fagyi is. A Szent Iván-éji tűzugrás ez alkalommal sem maradt el.

2013. június 21. péntek

plakát

A múzeum újjászületése után második alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Idén Sendula Zoltán mozgóbüféjében frissíthették fel magukat a szomjazó látogatók, a Zentai Cukrászda mozgó fagyizója is nagy forgalmat bonyolított. A rendezvény szervezői és segítői friss, kemencében sült kenyérlángossal várták a vendégeket. A rendhagyó este Sendula Zoé mesemondó előadásával és az intézményvezető köszöntőjével vette kezdetét. Haszilló Ferenc polgármester egy nem mindennapi meglepetéskoncerttel ajándékozta meg a vendégeket, utána DJ Suhov gondoskodott a zenéről.

(További képek és videó a plakátra kattintva érhető el.)

2012. június 16. péntek

plakika

A Városi Múzeum első Múzeumok Éjszakáján a kiskőrösi Szürke Verebek jazzbandája lépett fel, utána Vancsura Csaba és DJ Doki zenélt a közel 200 fős közönségnek. A népi hagyományok szellemében felelevenítették a Szent Iván-éji tűzugrás babonaságát is.

(További képekért kattintson a plakátra!)